Kunstforgud.dk

Sangaften

Selvom jeg ikke er det store musiske talent og ikke engang spiller noget instrument, holder jeg meget af at synge og samtidig lægge mærke til de fantastiske tekster, mange sange har.

Når jeg holder en sangaften, bliver sangene splittet op i vers og samtidig bundet sammen med billeder, tekst og fortællinger, så sangene får en ny dimension. I vil sjældent lære nye sange, men det kan også være rart at synge kendte sange og lade dem få nyt liv.

  

Grundtvig på paletten

Grundtvigs billedsprog er helt fænomenalt og har fascineret mig i mange år. Hør og syng dig igennem mange af hans bedste formuleringer - og se de billeder, der opstod i mit hoved undervejs. De forklarer måske nogle af Grundtvigs kringlede tankegange og åbner for nye udsigter og indsigter i Guds forunderlige univers.

Grundtvig på paletten - Påske

Grundtvig skrev masser af påskesalmer, og vi skal se nærmere på de billeder, referencer og bibeltekster, han bruger undervejs. 
Det bliver til en genklang af både de mest kendte og elskede påskesalmer, men også nogle af de mere ukendte, som rummer spændende hemmeligheder.

 

Længsel

Alle har prøvet at længes - måske især tilbage til det, der var engang. Som kristne længes vi frem mod noget, der kommer. Mod en evighed, hvor sorg og smerte ikke mere findes, hvor vi skal møde Jesus og se ham ansigt til ansigt. Mange sange handler om den længsel, og her vil vi dykke dybere ned i længslens natur.

Påske

Tag med på en tur gennem påskens dejlige sange og salmer - både de nye og de gamle. Sammen med en lang stribe billeder vil vi gennem dem udforske påskens begivenheder og betydning - også set fra vores lille hjørne af verdenshistorien.

 

Kristus - min konge

At kalde Jesus for sin Herre og Konge får konsekvenser. Som Konge er han værdig til min pris og tilbedelse - og han har krav på min tid, mine evner og mine penge. Til gengæld lover han, at jeg bliver et kongebarn.

Dette tema indeholder en del sange fra de gamle udgaver af Fællessang.