Kunstforgud.dk

Påske-ikonworkshop

Påske er kirkens måske største højtid med masser af indhold og stærke symboler. For hvad var det egentlig, der skete? Her rulles den store kamp mellem det gode og det onde op for vore indre øjne - og måske har vi brug for hjælp til at se den dybere mening med det hele.

Til projektet bruges salmer og sange om påsken, og deltagerne laver moderne ikoner over de enkelte vers. Konceptet tager ca. 3 timer og består af et oplæg om ikoner, symboler og praktiske eksempler og derefter en workshop, hvor alle deltagere laver en mini-ikon i størrelsen 9 x 10,5 cm. 

De viste eksempler er lavet i skole-kirke-samarbejde med sognets 6. klasser.

Eksempel på forløb:

8.00:   Introduktion v.h.a. Powerpoint
8.30:   Deltagerne udfylder spørgsmålsark til det valgte vers og tegner skitser
9.00:   Intro til de kreative materialer
9.30:   Start på ikonerne              
11.00:  Forhåbentlig er alle færdige 

Praktiske oplysninger:

  • Jeg kommer som regel med tog/bus – og vil derfor gerne hentes på/bringes til nærmeste stop.
  • Vi skal bruge et lokale i passende størrelse til antallet af konfirmander – og bordene skal være dækket af, da vi bruger maling mm. 
  • I skal ha’ computer og projektor klar – jeg medbringer USB med oplæg på PowerPoint.
  • Ca. en måned før workshoppen sender jeg en liste med de ting, I skal sørge for at skaffe, vigtigst er selve ikonpladerne af træ eller MDF i 9x10,5 cm, derudover opgavesedler til alle (tilsendes), grydesvampe, paptallerkner og et par føntørrere.   


Pris: 

Transport til og fra Brejning (v. Vejle) – typisk med tog og bus + evt. afstandstillæg + et honorar, afhængigt af antal konfirmander og antal dage (se her for yderligere priser). Mine medbragte materialer er incl. 

Priser

Priser 2024 1 dag=1 hold
1-20 konf. 3500
21-30 konf. 4000
31-40 konf. 4500