Kunstforgud.dk

Det siger de andre...

Steen Søvndal (sognepræst i Grindsted): 
"Jeg kan stærkt anbefale Noers forløb om ikonmaling. Vi har de sidste fire år haft forløbet på vores konfirmandlejr, og det er en vild oplevelse at se konfirmandernes rædsel for det kreative forvandlet til begejstring og stolthed på 4-5 timer. Oveni får de et inspirerende og kompetent oplæg om ikoners historie og symbolik – og ikke mindst: Et personligt forhold til deres valgte konfirmationsord."

                               

Konfirmanddreng:
"WOW – jeg har aldrig lavet noget så flot!"

Konfirmandpige:
"Det har bare været den bedste dag til præst – jeg elsker kreative ting"

Elisabeth Arent (sognepræst i Glostrup):
"Og ordet blev kød… Hvert efterår, når Helle Noer kommer og laver ikoner sammen med vores 100-150 konfirmander, sker miraklet; ordet bliver kød. Det abstrakte konfirmationsord får i løbet af de fem timer, hvor konfirmanderne er kreative sammen med Helle Noer, en konkret form. For nogle af konfirmanderne er det en hård fødsel. For andre en sjov leg. Men for dem alle gælder det: Når de står med deres færdige ikon i hånden, er de stolte!"

                                                                                       

Konfirmanddreng:
"Det blev 3 gange sjovere, end jeg havde forestillet mig"

Konfirmanddreng:
"Må jeg ikke godt lave én til?"

Bent Skovhus Christiensen (sognepræst i Sædden Kirke, Esbjerg):
"Vi præster ser virkelig frem til at lave ikoner hvert år. Helle Noer er dygtig både kunstnerisk og til at undervise i kirkens, bibelens og films kristne symboler. Konfirmanderne får både en ekstra læring samtidig med, at de kommer til at arbejde mere intenst med deres konfirmandord og får det ind under huden, når de kreativt får lov til at arbejde med det. De er stolte af deres ikoner, som bliver udstillet i kirken til stor beundring af deres forældre og hele menigheden."